Články

Zvoľte si z ponuky zjednodušeného čítania tú pravú knihu práve pre Vás a Vašu jazykovú úroveň!

Ponukáme Vám niekoľko rád, ako čo sa najlepšie rozhodnúť:

 

Najdôležitejšia je voľba správnej úrovne

 

Ak si zvolíte príliš jednoduchú úroveň, bude sa Vám kniha síce ľahko čítať, ale z hľadiska výučby jazyka nebude mať pre Vás čítanie veľký význam. Keď si naopak zvolíte príliš ťažkú úroveň, bude sa Vám kniha čítať zle a nakoniec Vás môže aj odradiť.

Všeobecne sa uvádza, že sú pre Vás ideálné tie tituly, ktorým rozumiete tak na 70 - 80 %. Ak by ste chceli vedieť presne, na akej úrovni ste, odporúčame vypracovať si tzv. placement (rozraďovacie) testy.

 

Premyslite si, ako s knihou budete pracovať

 

Budete si skôr len čítať, alebo ju budete viac využívať ako pracovný zošit a pritom vypracovávať cvičenia a venovať sa počúvaniu?

 

Výhody samotného čítania

 

Všetko má svoje pozitíva. Pri čítaní sa môžete doučovať, ale aj samotné čítanie má svoje pozitíva. Keď budete len čítať, ste schopný celú knihu prečítať za niekoľko málo hodín. Pritom sa nutne nemusíte zaoberať všetkými frázami, ktorým práve nerozumiete. Často si ich môžete vyvodiť jednoducho z kontextu. Keď takto prečítate viac kníh, nasajete pritom za pomerne krátku dobu veľa anglického textu i fráz. Navyše si oveľa viac užijete dej a máte tým pádom z čítania väčšiu radosť.

Ak patríte do skupiny tých, ktorí sa chcú hlavne pobaviť, oddýchnuť si, prečítať si niečo pekné a pritom byť v kontakte s anglickým jazykom, odporúčame Vám zvoliť si niečo z ponuky titulov kategórie Penguin Readers.

  • Výhody kníh s doplňujúcimi cvičeniami

 Ak patríte do skupiny skôr systematickejšie pracujúcich ľudí a chcete dbať pri čítaní súčasne na doplňujúce vyučovanie, aby ste čas s anglickou knihou využili maximálne efektívne, odporúčame Vám prikloniť sa skôr k titulom Penguin Active Reading, ktoré do istej miery nahrádzajú pracovné zošity. Okrem samotného príbehu je každá kapitola doplnená  záverečnými cvičeniami s použitou gramatikou a otázkami  k práve prečítanému deju.

Okrem toho každý z titulov Penguin Active Reading je doplnený o jedno alebo viac CD.

  • Penguin Readers + CD alebo MP3

Určitú kompromisnú variantu predstavujú tituly Penguin Readers spolu s priloženým audio CD alebo MP3. Toto CD či MP3 obsahuje kompletný text knihy prerozprávaný rodeným hovorcom, so správnou výslovnosťou a s rýchlosťou prispôsobenou danej úrovni.

Nahrávku môžete počúvať spolu s čítaním knihy. Umožní Vám to vnímať anglický text oboma zmyslami, alebo Vám môže priložené CD či MP3 knihu úplne nahradiť! Môžete  Vaše obľúbené príbehy počúvať  v mobile či MP3 prehrávači. Tento spôsob učenia je veľmi efektívny. Privedie sa Vás k tomu, aby ste anglicky mysleli a text si neprekladali . Jazyk Vám skrátka sám vlezie do hlavy.

Odporúčame Vám kúpiť si hneď knihu s CD alebo MP3, pretože stojí len o málo viac, ale má obrovskú pridanú hodnotu. 

  • Anglické knihy pre deti

Deťom sme vyhradili dve špeciálne kategórie s názvom Penguin KidsPenguin Young Readers.

Tituly Penguin Kids vznikli v spolupráci so štúdiom Disney a ide o klasické rozprávky, obohatené o krásne ilustrácie od Disney Pixar, ktoré všetky deti milujú. Vďaka dôverne známym postavám a pekným ilustráciám sa tak deti učia základom angličtiny.

Penguin Young Readers sú krátke knihy s jednoduchými príbehmi a klasickými rozprávkami podobne ako Penguin Kids. Tieto tituly sú tiež detailne rozdelené pre jednotlivé skupiny detí a sú ideálnym doplnkovým materiálom pri výučbe napr. na prvom stupni ZŠ alebo pre rodičov, ktorí chcú deťom čítať anglické rozprávky a pritom sa s nimi kochať aj peknými ilustráciami.

SLOVAK VENTURES s.r.o

Štefánikova trieda 8/15, 949 01 Nitra

Slovenská republika

Odoberajte našich newsletterov a buďte stále v obraze

Sme priamy distribútor týchto vydavateľstiev:

Pearson